Szántód

Közvetlenül a Balaton déli felén található a 18.000 hektárt meghaladó Szántódi vadászterület. 48 %-os erdősültségével, 50%-ot kitevő mezőgazdasági területtel, és nagy kiterjedésű vadfölddel szintén kitűnő élőhelyet biztosít az egyébként az országban vadászható minden nagyvadfajnak.

A zömében cserrel erdősült dombok között fel-felcsillanó Balaton látványa meghatározó kép a terület arculatában. Idős, súlyos gímbikáival (14,27 kg – 1993.) egyre javuló minőségű dámbikáival, és kevés, de jó minőségű muflon-kosaival a terület meghatározó jelentőséggel bír a SEFAG Zrt. vadgazdálkodásában. A kiváló eredményekkel rendelkező szabad területi hajtó- és terelővadászatok mellett vadaskertek is színesítik a terület vadászati lehetőségeit.

 

      

 

A vadászterület két vadászházzal rendelkezik. A nyugati tömbben található Karádi vadászház 8 férőhellyel, illetve a Balatontól pár kilométerre eső Aliréti vadászház 5 db, kétágyas szobáival és első osztályú szolgáltatásaival a magasabb igények kiszolgálására is felkészült.