Lábod

Az ország legnagyobb egybefüggő vadászterülete a híres Lábodi revír, amely’ mintegy 48.200 hektárt tesz ki. A szinte a Dráváig lenyúló dél-somogyi terület világhírű gím- és komoly dámállományt tudhat magáénak. A sok vízfolyással, halastavakkal, mezőgazdasági- és erdőterületek által sűrűn szabdalt, síkvidéki terület méltán nevezhető legendásnak. Az itt élő vadállomány mennyisége és minősége egyedülálló, amit a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (C.I.C.) 1994-ben Edmond Blanc díjjal jutalmazott.

 

                                                                   


A vadászati szempontból kiemelkedő genetikai értéket képviselő gímszarvas évtizedek óta a terület zászlóshajója, világhíres emblémája. Gímbikái kiváló minőségűek. 2001-ben ezen területen hozták terítékre azt a 265.67 C.I.C. pontra bírált, 16,83 kg tömegű trófeát viselő gímbikát, amely a világranglista 9. helyét foglalja el. A lábodi területen dámállománya is jelentős. Az elejtett bikák közül egy 4,60 kg-os trófea érdemelte ki a legmagasabb minősítést - 213,98 C.I.C. pontot.

 A vadászati módok közül a les- és cserkelővadászat mellett hangulatos fogatos vadászatra, illetve nagyterítékű szabad területi hajtó- és terelővadászatokra nyílik lehetőség. Az állomány nagyságát figyelembe véve a vadászterület mintegy 2000 hektár vadfölddel gazdálkodik.

A hatalmas területen három vadászház teszi felejthetetlenné az itt tartózkodást. A 2009-ben átadott, 22 fő elszállásolására alkalmas, minden igényt kielégítő Alexandra vadászház osztályon felüli szolgáltatásaival, elegáns környezetben várja vendégeit. Lábod község határában található a patinás múlttal rendelkező, 2013-ban azonban teljesen átépített 20 fő befogadására alkalmas Nagysalléri vadászház, illetve a halastavak partján álló, szerényebb, de hangulatában megkapó, 5 férőhelyes Petesmalmi vadászház.