Hírek

2014-09-12

Bőgés 2014.

Még az esők előtt!

A nagy esők előtti utolsó pillanatokban sikerült behozni a SEFAG Zrt. szántódi vadászterületéről a képen látható agancsot viselő gímbikát. A fajsúly jónak bizonyult. Az állványon látható trófea tömege 13,34 kg és külön érdekessége, hogy hullajtott agancspárjai már négy évre visszamenőleg a terület birtokában voltak. A manapság sajnos már ritkaságszámba menő kollekciót ifj. Jakus László, az erdészet vadászati ágazatvezetője és mint a bikát elejtő vadász kísérője őrizte.
A további, terítéken fekvő bikák miatt sem kellett szégyenkeznie a szakszemélyzetnek. A trófeák egyenként 10, 11,63 és 10,61 kg-ot nyomtak a mérlegen és a három közül a legnagyobb agancs hullajtott szárai is szintén a terítékre kerülhettek - a lichtensteini törzsvendégek legnagyobb örömére.
A Kelet-Zselici Vadászterületen (Vörösalma) szeptember 16-én este Várfalvai Gábor kerületvezető vadász kíséretében sikerült terítékre hozni a galériában látható bikát, amelynek 24 órás trófeatömege 12,05 kg!
A Szántódi Vadászterület ismét kitett magáért. Az aliréti tömbben esett 11,40 kg-os trófea mellé egy 12,8 kg-os bika kerülhetett terítékre, id. Jakus László kíséretében!

A Lábodi Vadászterületen, Várfi András kíséretében esett el az az évek óta "türelmesen őrzött" gímbika, amelyet az idei évben ítélt érettnek a szakszemélyzet. A terítéken készült képek szintén a galériában tekinthetők meg!

Üdv a Vadásznak, üdv a Kísérőnek!

A bőgési terítékről folyamatosan frissülő galériánkat itt tekintheti meg!

Vissza a hírekhez